در دهه های اخیر محدودیت منابع آبی برای مصارف کشاورزی (انتقال از طریق لوله پلی اتیلن مرسوم ترین نوع انتقال و مطمئن ترین آنها است) از یک سوء، و افزایش جمعیت از سوی دیگر، گسترش کاربرد روش های آبیاری تحت فشار را اجتناب ناپذیر ساخته است. در این زمینه، روش آبیاری قطره ای از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر چه آبیاری قطره ای دارای مزایایی از لحاظ استفاده آب، رشد بهتر گیاه و افزایش محصول، عملیات زراعی، نگهداری، مهندسی و اقتصادی میباشد، چنانچه اصول کلی و مبانی علمی در طراحی در نظر گرفته نشود، این روش نه تنها مفید نخواهد بود بلکه موجب هدر رفتن سرمایه نیز خواهد گردید.
عوامل بسیاری مانند گرفتگی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک، فشار، دمای آب آبیاری و تغییرات ساخت، دبی قطره چکان ها و در نتیجه یکنواختی پخش آب از طریق لوله پلی اتیلن را تحت تاثیر قرار میدهند. با افزایش دمای آب آبیاری، لزوجت سینماتیک آب کاهش یافته و در نتیجه دبی قطره چکان افزایش میابد. این مورد در لوله پلی اتیلن نیز صدق میکند. دبی قطره چکان هایی که رژیم جریان در آنها آشفته است نسبت به لزوجت آب حساسیت بیشتری دارند، و در نتیجه دمای آب آبیاریدر تغییرات دبی آنها نقش موثرتری دارد.تاکنون قطره چکان های متعددی به بازارهای دنیا عرضه شده است و پژوهشگران زیادی تاثیر دمای آب آبیاری را بر دبی برخی از این قطره چکان ها که روی لوله پلی اتیلن 16 م.م. نصب میشوند را مورد بررسی قرار داده اند.
تغییرات دبی انواع قطره انواع قطره چکان ها با ویژگی های فیزیکی و نحوه کارکرد مختلف، که منجر به رژیم های مختلف جریان میشود. نسبت به جریان آب آبیاری متفاوت است.بررسی های فوق نشان داده است که بطور کلی با افزایش دمای آب آبیاری، دبی به طور خطی برای قطره چکان های با جریان آشفته کاهش، و برای قطره چکان های با جریان آرام افزایش میبابد.
ادامه مطلب در پست بعدی
نشانی ایمیل شما را نمیتوان منتشر کرد. بخشهای مورد نیاز علامتگذاری شده اند*
دیدگاهی وجود ندارد